24η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ( Ο.Η.Ε.)

Επίσκεψη του κ. Δ  Φατούρου εκπροσώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ( Ο.Η.Ε.)  στο σχολείο μας

   Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Ο.Η.Ε. επισκέφτηκε το σχολείο μας,  ο κ. Φατούρος Δημήτριος, εκπρόσωπος  Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του Διεθνούς Οργανισμού ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Ευρυδίκης Τούμπα, την Τετάρτη  26 Οκτωβρίου 2022.

   Ο κ. Φατούρος Δημήτριος, Λευκαδίτης  στην καταγωγή, ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες  και είναι εκπρόσωπος του Οργανισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

    Σ’ ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον  ο κ Φατούρος με απλό, εύληπτο και διαλογικό τρόπο μίλησε στους  μαθητές και στους  εκπαιδευτικούς  του σχολείου μας  για την αναγκαιότητα της ίδρυσης του Ο.Η.Ε.  το 1945, που γεννήθηκε από την φρίκη και την οδύνη που προκάλεσε ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος στην ανθρωπότητα. Αναφέρθηκε στη δομή και  λειτουργία του, το ειρηνευτικό  και  ανθρωπιστικό του  έργο  σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τέλος, επικεντρώθηκε στους  στόχους του Ο.Η.Ε. για την εδραίωση της  παγκόσμιας ειρήνης, την πρόληψη των συγκρούσεων, την προστασία των παιδιών, των προσφύγων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παγκόσμια υγεία  και σ’ ένα ευρύ φάσμα θεμελιωδών ζητημάτων προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του για έναν ασφαλέστερο κόσμο.

 Ο κ. Φατούρος μέσα   από τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία του σ’ αυτό το διεθνές περιβάλλον ανέδειξε την αξία της συνεργασίας ανθρώπων και λαών, την αξία  της συνύπαρξης,  της συμμετοχής, του εθελοντισμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας για την προαγωγή της ζωής, της ειρήνης και του πολιτισμού.

  Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές  θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ.  Φατούρο για την επίσκεψή του  στο σχολείο μας και για την ευκαιρία που μας  έδωσε  να γνωρίσουμε  από κοντά το έργο του Ο.Η.Ε.

  Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κονιδάρη Πάνο  και τον Αντιδήμαρχο κ. Καββαδά  Κωνσταντίνο για την διευκόλυνση της  μεταφοράς του καλεσμένου μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...