“Έφηβοι και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”

  Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 8/2/2016 η ημερίδα με θέμα: « Έφηβοι και ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Αποτοξίνωση τώρα!» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Μεγανησίου. Η ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με ομώνυμο  θέμα που υλοποιείται από τους μαθητές του σχολείου το τρέχον σχολικό έτος με υπεύθυνους καθηγητές  την κ. Κουτσιμανή Αικατερίνη και τον κ. Ζαβιτσάνο Ευστάθιο.

1


  Την ημερίδα άνοιξε με την εξαιρετική του εισήγηση για την ιστορική εξέλιξη και το μέλλον των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων νήσων στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Στέργιος Παλαμάς, ενώ ακολούθησαν αξιόλογες τοποθετήσεις από τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας κ. Θωμά Μπουραντά σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και το ηλεκτρονικό έγκλημα αλλά και από την ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας «Δίαυλος» κ. Σοφία Ασπρογέρακα για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

6

5

4


  Ο Μεγανησιώτης δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης έκανε μια καίρια παρέμβαση δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω τηλεδιάσκεψης. Καθοριστική ήταν η συμβολή της δημοσιογράφου κ. Βιβιάννας Βαρδή η οποία συντόνισε άψογα την ημερίδα και τη συζήτηση που ακολούθησε.

3


  Ανάμεσα στο κοινό της ημερίδας βρέθηκαν οι μαθητές της α΄ τάξης  του Γυμνασίου Νυδριού με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Λάζαρη Ντίνα και τον καθηγητή πληροφορικής κ. Θεοχάρη Βασίλειο, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας κος Κονιδάρης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεγανησίου, όπως και αρκετοί γονείς.

  Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν στη διεξαγωγή της ημερίδας  και  ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης (Δήμο Μεγανησίου, Σύλλογο Γονέων &Κηδεμόνων και το Ferry – Boat  Κάπταιν Αριστείδης), που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωσή της καθώς και όσους παραβρέθηκαν σε αυτή.

H  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ Δ/ΝΤΡΙΑ

      ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

Συνταξιοδοτήθηκε η Διευθύντρια του Γυμνασίου & Λ.Τ. Μεγανησίου, Ακριβή Μεταξά

  “ΚΑΛΗ ΑΝΑ…ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!”


Χθες Πέμπτη 28 Γενάρη 2016, ήταν η τελευταία εργάσιμη ημέρα για την κα Ακριβή (Βιβή)  Μεταξά, η οποία μετά από τριανταπέντε και πλέον χρόνια συνεχούς εκπαιδευτικής υπηρεσίας, ολοκλήρωσε  τον χρόνο συνταξιοδότησης και αποχωρεί.

IMG_2215

  Η κα Μεταξά, με ρίζα Μεγανησιώτικη, επέλεξε το δικό μας σχολείο να κλείσει τον εργασιακό της κύκλο, έχοντας επιλεγεί διευθύντρια του Γυμνασίου – Λυκείου από την 1η Σεπτέμβρη του 2011, ημέρα Πέμπτη μέχρι και χθες Πέμπτη  28 Γενάρη 2016.

 Η κα Μεταξά, γυμνάστρια στην ειδικότητα, ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα έξω και πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις ενός απλού εκπαιδευτικού, γι’ αυτό και εκτιμήθηκε ιδιαίτερα το έργο της, τόσο στα διάφορα σχολεία στα οποία εργάστηκε, όσο και στην Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, στην οποία ήταν προϊσταμένη πριν αναλάβει διευθύντρια στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μεγανησίου.

DSCN5645-600x450

  Το σχολείο μας, πάντα ήταν ένα δυναμικό σχολείο με επιτυχίες και διακρίσεις. Από τον Σεπτέμβρη του 2011 όμως, με την παρουσία της κας Μεταξά, αποκτά μία ιδιαίτερη δυναμική, αφού ο αυθορμητισμός το συναίσθημα και η εργατικότητα της το καθιστούν μεταξύ των πρώτων σχολείων του Νομού Λευκάδας. Στα τελευταία αυτά πέντε χρόνια, το σχολείο μας θα διακριθεί σε πολλά επίπεδα, θα αναπτύξει μία έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, θα τρέξει προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αθλητικά, αγωγής υγείας, θα ταξιδέψει σε πολλά σημεία της Ελλάδας και βέβαια στις Βρυξέλλες. Όλα αυτά, αποτελούν σημαντικό λόγο για ένα ειδικό αφιέρωμα στην κα Βιβή Μεταξά, το οποίο θα μας δοθεί νομίζουμε  η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε…

DSCN5662-600x450


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μεγανησίου αισθάνεται βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσει την κα Ακριβή Μεταξά για όλα όσα προσέφερε με την αγάπη και τον ενδιαφέρον της στα παιδιά μας και σε όλο το Μεγανήσι αυτά τα 5 χρόνια που εργάστηκε σαν Δ/ντρια Γυμνασίου και Λ.Τ Μεγανησίου.
Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε μαζί, και ελπίζουμε η δυναμική που απόκτησε το Γυμνάσιο και Λ.Τ Μεγανησίου να συνεχιστεί και με τον επόμενο Δ/ντη.
Πάντα θα την υποδεχόμαστε με αγάπη στο νησί μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ